Haagen Imre

műsorvezető

• Rendezvények •

Józsa Imrével

Az úgy kezdődött, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal újságíró, aki rádiós műsorvezetőként egyszer csak egy városi rendezvény színpadán találta magát, mint az esemény házigazdája. Mivel mindig is szerette a kihívásokat és úgy tartotta, hogy az élet egy olyan kacskaringós út, ahol mindig vannak új meg új csodák, csak meg kell találni benne önmagunkat.

Így aztán amikor szembe jött az első lehetőség, megragadtam, majd elindultam ezen az úton is. A lehetőségek pedig csak jöttek szép sorban, és ennek már sok-sok éve.

Az elmúlt évtizedekben számtalan rendezvény, falunapok, városi ünnepségek, pláza-bulik, fesztiválok, céges rendezvények, egyszóval egy hihetetlenül mozgalmas időszak van mögöttem. És előttem. 

• Rádió •

“A Rádióról huszonnégyben feljegyezhették,
Hogy az Állatkertből sugározta az első koncertjét.
És a lemezgyártók átkozták a konkurenciát,
Mely profit nélkül árulta a Kék rapszódiát.”
Sztevanovity Dusán

Haagen Imre Műsorvezető

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. A rádió az életünk része lett. Kinek hallgatóként, kinek rádiósként. Nyilván én is megrögzött hallgatóként kezdtem, de aztán… 😊

Mindig is írtam. Verseket, meg mindenféle önkifejező szösszeneteket. Talán már az anyaméhben is. Ennek ellenére a Komlósi Oktatási Stúdió elvégzése után, újságíróként végül mégsem az írott sajtó, hanem a rádiózás lett az én utam. Megfertőzött az a semmihez sem fogható érzés, amit csak az ért meg igazán, aki már rádiózott életében.

Rádiós pályafutásomat a Rádió 17-ben kezdtem, ahol szinte azonnal a mélyvízben találtam magam, hiszen szerkesztőként, zenei szerkesztőként és műsorvezetőként is remek feladatokat kaptam. Azt csinálhattam, amit szeretek, saját ötleteket valósíthattam meg, kiváló kollégák társaságában. Hálásan gondolok vissza erre az időszakra.

Később egy fantasztikus, igazi szív-lélek csapat, a Rádió Bézs munkatársa lettem, ahol legnagyobb örömömre, egykori saját műsoromat, az újra gondolt Dalköltők Társaságát szerkesztettem és vezettem.

Ebben a szigorúan magyar zenével fűszerezett portré műsorban, bő két éven át összesen hatvan kiváló művészemberrel beszélgettem. És hogy mit hoz a jövő rádiós fronton? Kíváncsian várom.

Jelenleg az Oltalom rádióban heti rendszerességgel jelentkezem, Lélekhang című műsorommal.

dalköltők társasága