Haagen Imre

színész

• film •

“Van valami, egyetlen dolog, amire más művészet nem képes, egyedül a film: az élő emberi arcon megmutatni, amint megszületik, vagy megváltozik az érzelem.”
Szabó István 

Film
Mindig is színész akartam lenni. Már az óvodában is kerestem a lehetőségeket, ekkor még jobb híján az asztalon állva szavaltam. Már akkoriban is vonzott a színpad és azt hiszen már akkor meg akartam mutatni magamból valamit. Aztán amikor alig huszonévesen elindult az énekesi karrierem, tudtam, hogy a lehető legjobb úton járok. 
 
Mi tagadás, jó nagy hajtűkanyarokat írt le az életem, de végül mégiscsak a szinkronstúdiókban, a világot jelentő deszkákon és a képernyőn kötöttem ki. 

A Magyar Televízió és a kereskedelmi csatornák (RTL, TV2, Viasat) legnézettebb sorozataiban olyan kisebb-nagyobb szerepeim voltak, melyeken keresztül idővel egyre több lehetőség adódott számomra. (pld. Barátok közt, Jóban rosszban, Munkaügyek, Pappa Pia, 200 első randi), majd a Drága örökösök, amely számomra is meghozta az országos ismertséget.

Horváth Attila, a bukott polgármester szerepe valóságos jutalomjáték, olyan mint amilyenre minden színész vágyik. 

Ez a kifejezetten jellemtelen alak, ez a törtető kis lúzer, akiről idővel még az is kiderült, hogy ő maga is a Drága örökösök egyike, szinte mindig tartogatott valamit a nézők számára. Ráadásul ez a szerep színészként tele volt lehetőségekkel és mozgástérrel, tehát egy valóságos jutalomjátéknak éltem meg.

Haagen Imre Drága örökösök c. sorozatban

filmes életképek

• színház •

“A színház szép magánügy, százezer ember társaságában.”
Szendrő József

Mivel színészként a szinkronizálás évtizedek óta kitölti a mindennapjaimat, ráadásul a Drága örökösök óta a film is állandóan jelen van az életemben, eddig nem nagyon jutott idő a színházra.

Alkalmanként ugyan voltak lehetőségek, de igazán nem kaptam el a fonalat. Maradt a szinkron- és a filmszínészet. Bár mindig úgy éreztem, hogy egy színész akkor igazán színész, ha színpadra lép, én mégsem akartam szétszakadni. Szeretek alapos munkát végezni és ma is azt gondolom, hogy a színház egész embert kíván, mégis ember tervez, isten végez. 

Haagen Imre a A helység kalapácsa főszerepében
A helység kalapácsa
Haagen Imre Színész
Pszichoszínház

Egyszer csak jött Gergely Róbert, azaz a Gergely Theáter felkérése. Egy hihetetlenül szellemes és lendületes színházi élménynek, Petőfi Sándor klasszikusának A helység kalapácsának egyik főszerepe. Szélestenyerű Fejenagy, a helységi kovács figurája óriási megtiszteltetés és egy olyan megkerülhetetlen lehetőség számomra, amiben végre színpadi színészként is megmutathattam magam.

A helység kalapácsa egy olyan örök darab, amelyet eddig is sokan színpadra vittek már és ezt nyilván ezután is sokan megteszik majd. 
 
Csakhogy a Gergely Theáter, Szolnoki Péter és Duba Gábor dalaival, Gergely Róbert rendezésében egy olyan különleges hangulatú és sodró lendületű előadást vitt színre, amelyben óriási öröm eljátszani az egyik főszerepet. 
Aztán jöttek az újabb színpadi szerepek. A Csipkerózsikában az öreg király, az Ami késik nem múlik című zenés darabban pedig a hős szerelmes Sziráky gróf szerepét kaptam a sorstól.
 
Örök törvény, hogy amikor egy színész párhuzamosan három darabban is játszik, jól meg kell gondolni, hogy mire van még idő és energia. Csakhogy vannak olyan dolgok amikre nem lehet nemet mondani.
 
Jónás Judit és a Cinka Panna Cigányszínház felkérése váratlanul ért, mégis annál nagyobb örömmel vállaltam a feladatot. A Josephine Baker életéről szóló színdarabban a managert, Peppinot alakítom.  Azt hiszem szerencsés ember vagyok. Úgy érzem, ezt a szerepet is, mintha nekem írta volna az élet.
Haagen Imre Csipkerózsika plakát

• szinkron •

A jól képzett, szép hang hatalmas “varázserővel” bír: ahogy az igényes és ápolt külsőhöz, úgy a kellemes hanghoz is automatikusan pozitív tulajdonságokat társítanak az emberek. 
Egerszegi Anna

Csaknem évtizedek óta  szinte nincs olyan nap az életemben, hogy ne fordulnék meg legalább egy szinkronstúdióban. 

A magyarhangolás nem csak a munkám, hanem egyben szenvedélyem is. Nem könnyű munka, de legalább megunhatatlan. Egyszerűen imádom, hogy nap mint nap, hihetetlenül változatos karakterek, jobbnál-jobb színészek bőrébe bújhatok. Amikor egy-egy új szinkron szerep megtalál, olyankor áldottnak érzem magam.

Karrierem során a sok-sok ismeretlen, mindenféle nemzetiségi színész mellett olyan legendák magyarhangja is voltam már, mint pl. Richard Gere, Nicolas Cage, Tommy Lee Jones, vagy éppen Bruce Willis. 

Haagen Imre szinkronszínész

Az egyik legizgalmasabb munkám és egyik legnagyobb kedvencem Chibs karaktere a HBO, Kemény motorosok című sorozatában. De emlékezetes és nagyszerű munka volt Kenan szerepe az RTL, Szív útjai című sorozatában. 

Én vagyok Owen magyarhangja a Total Drama-ban, ami komoly kihívás és őrült szerep, de kifejezetten szeretem. 

Amikor megkaptam Jason szerepet a Kütyüparádéban, még nem sejtettem, hogy mekkora kaland lesz. 

Nagy kedvencem Obi Wan Kenobi alakja a Lego Star Warsban és amikor a macska rajongók megtudják, hogy én vagyok Jackson Galaxy magyarhangja a Pokoli macskákban, az mindent visz!

A számtalan mozifilm, tv-film, rajzfilm, természetfilm és dokumentumfilm mellett, fontosabb narrációim közül szívesen emlékszem vissza például a BBC Wild sorozatára, a Kutyamentőkre, valamint a hátborzongató Gyilkos asszonyokra.

Kisfiammal közösen is szinkronizáltunk

reklámhang és station voice

A számtalan TV- és rádió reklám, pld. SKODA, BRAVOS, DEGASIN, MUCOFREE, WELTAUTO, MIKULÁSGYÁR, STB… mellett évek óta vagyok a Cartoon Network és a Boomerang magyarhangja.

Haagen Imre station voice Cartoon Network
Haagen Imre station voice Boomerang

plakátok

rólam mondták

A nők azért érzik magukat biztonságban Imre közelében, mert tiszteli és kedveli őket. A nők hálásak, mert szórakoztatja őket. Ha lenne egy PSzichoszínházam (ja, van is!), Haagen Imrét is felkérném, hogy vele legyenek a nézőink. Ha bulit csapnék, (tervezem!), nem hagynám ki a Haagen-csomagot, jöjjön, énekeljen, vagy amit akar. 🍀🥰
Bácskai Juli
a Pszichoszínház alapítója
“Bármilyen mély a víz, őt nem kell félteni!“
Nikodém Zsigmond
Szinkronrendező
Nos igen ő az IMI , csupa nagybetűvel, hiszen ő lassan egy intézmény az életünkben! I, mint igyekszik, M, mint mindent, I, mint idevarázsolni! Igazi teremtő egyéniség, aki ha megálmodik valamit, azt azonnal létre is hozza, miközben képes idegen embereket egy csapattá kovácsolni!
A minőségi művészet terjesztése az élete, amiből nem enged, még ha fájdalmas vitákkal is jár, de mindig önazonos, őt csak a létrehozás öröme, az alkotni vágyás irányítja, de a gyeplő akkor is a kezében van!
Bármit rábízhatsz, mert a tehetségéhez mérten mindent meg fog tenni azért, hogy a legjobbat hozza ki a helyzetből! Én csak annyit mondok, hajrá, Imi, kívánom a legjobbakat neked, mindannyiunk érdekében is!
Galbenisz Tomasz
Színész

hangminták

Haagen Imre – 75. szonett

Haagen Imre – Lélekhang

Haagen Imre – A szinkronhang

Jhin magyar hangja

Haagen Imre – Volánbusz spot

Haagen Imre – MÜPA – Roberto Fonseca spot