Haagen Imre

énekes

“Zenemadár a vállamra száll
Messze repít, ha nem bírom már”
Gerendás Péter

Amióta csak az eszemet tudom, énekelek. Mert a dal a lélek gyógyszere és a művészet segítségével adni, segíteni, örömet okozni felemelő érzés.
Dalaim teljes mértékben rólam és belőlem szólnak, a sorok között ott van az én valódi énem. Ezek közül jónéhány megtalálható a YouTube csatornámon.

A saját dalaimon túl, az örökzöldek mindig is egy külön polcon voltak a szívemben.

Barátaimmal, DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA című estünkön olyan költészeti értékkel bíró, dalszöveg szempontból is jelentős gyöngyszemet játszunk, amely egy valóságos időutazás a magyar dalok örökzöld rengetegében.

Mivel számtalan olyan csodálatos magyar nyelven íródott dal van, amit manapság vagy fájdalmasan keveset hallunk, vagy már-már teljesen elfeledtünk, a szórakoztatáson túl küldetésemnek érzem, hogy ezeket a régi kincseket megmutassam, megmentsem a jelenkornak és tulajdonképpen megőrizzem őket az utókor számára is. 

Nem beszélve azokról a remekművekről, amik valamiért ugyan nem lettek slágerek, de az értékükből semmit nem von le az ismeretlenség.

A repertoáron olyan ismert és kevésbé ismert dalok szerepelnek, amelyek hitem szerint valódi irodalmi értékkel bírnak. Ebben a kulturális misszióként is felfogható műsorban helyet kap pld. Charlie, Zorán, a Generál, a Bojtorján, Darvas Iván, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Lehr István, Szulák Andrea, Gerendás Péter, Kulka János, Szécsi Pál, Máté Péter, Ihász Gábor, Takáts Tamás, a KFT, a Bikini, az Egyszercsak, az LGT, stb, stb… jó néhány ismert és kevésbé ismert dala is.
 
Végül meg kell említenem, hogy bár az élő zene szerelmese vagyok, a lehetőségek Magyarországon gyakran korlátozottak. Így aztán én és a Pen Drive-om régóta megbízható zenésztársak vagyunk. 

Miközben én élőben éneklem a magyar és nemzetközi slágereket, meg néhány saját szerzeményt, ő pont olyan színvonalas zenei hangzást biztosít, mint egy élő zenekar… Csak sokkal kisebb helyet foglal… …és egy kicsit még olcsóbb is. 
ÖRÖKZÖLDEK FEKETÉN-FEHÉREN

Hallgass bele...

rólam mondták

“Motoszkált egy jó dal a fejemben, gyorsan feljátszottam a dallamot és átküldtem Imrének, hátha rárezonál és kiteljesíti a hozzá írt szöveggel olyanná, amilyennek lennie kell. Fél óra múlva ( ! ) küldte is a szöveget.
Egy döbbenetesen tartalmas és sokatmondó vers, tele finom szójátékkal és humorral – mindezt úgy, hogy könnyedén és felszabadultan lüktet, pulzál együtt a dallammal.
Azt hiszem, ez a lényeg: ezt nem lehet úgy csinálni, hogy beleszakad az ember és vadul nekiesik teljes gőzerővel – erre születni kell, ezt az ajándékot felülről kell kapni. Azóta ez többször is megesett – ugyanolyan könnyedén és varázslatosan törtek elő a gondolatok és szavak belőle, mint máskor is. Kevesen vannak ilyenek – nagyon nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy Imrével együtt alkothatok!“
György Ákos
Zeneszerző, Előadóművész
Sajnálom, hogy napjainkban egyre inkább háttérbe szorulnak azok a régi klasszikus adottságok, mint az egyedi orgánum és a szép magyar beszéd.
Imrével való társalgásban egyidejűleg köszönnek vissza ezek a sajnos egyre inkább múltat idéző fontos erények, és őt hallgatva kiviláglik újra és újra, hogy mennyire értékes is ez a számunkra.
Erdőhegyi Brigitta
Énekesnő

Életképek előadásaimból