Színház

A színház szép magánügy, százezer ember társaságában.

Szendrő József

Mivel színészként a szinkronizálás évtizedek óta kitölti a mindennapjaimat, ráadásul a Drága örökösök óta a film is állandóan jelen van az életemben, eddig nem nagyon jutott idő a színházra. Alkalmanként ugyan voltak lehetőségek, de igazán nem kaptam el a fonalat. Maradt a szinkron- és a filmszínészet. Persze mindig úgy éreztem, hogy egy színész akkor igazán színész, ha színpadra lép, én mégsem akartam szétszakadni. Szeretek alapos munkát végezni és ma is azt gondolom, hogy a színház egész embert kíván, mégis ember tervez, isten végez. Egyszer csak jött Gergely Róbert, azaz a Gergely Theáter felkérése. Egy hihetetlenül szellemes és lendületes színházi élménynek, Petőfi Sándor klasszikusának A helység kalapácsának egyik főszerepe. Szélestenyerű Fejenagy, a kovács figurája óriási megtiszteltetés és egy olyan megkerülhetetlen lehetőség számomra, amiben végre színpadi színészként is megmutathattam magam. 

 

Színház

A helység kalapácsa egy olyan örök darab, amelyet eddig is sokan színpadra vittek már és ezt nyilván ezután is sokan megteszik majd. 

Csakhogy a Gergely Theáter, Szolnoki Péter és Duba Gábor dalaival, Gergely Róbert rendezésében egy olyan különleges hangulatú és sodró lendületű előadást vitt színre, amelyben óriási öröm eljátszani az egyik főszerepet. 

Aztán jöttek az újabb színpadi szerepek. A Csipkerózsikában az öreg király, az Ami késik nem múlik című zenés darabban pedig a hős szerelmes Sziráky gróf szerepét kaptam a sorstól.

ilm

 

Örök törvény, hogy amikor egy színész párhuzamosan három darabban is játszik, jól meg kell gondolni, hogy mire van még idő és energia. Csakhogy vannak olyan dolgok amikre nem lehet nemet mondani.

 

Jónás Judit és a Cinka Panna Cigányszínház felkérése váratlanul ért, mégis annál nagyobb örömmel vállaltam a feladatot. A Josephine Baker életéről szóló színdarabban a managert, Peppinot alakítom.  Azt hiszem szerencsés ember vagyok. Úgy érzem, ezt a szerepet is, mintha nekem írta volna az élet.