Rádió

“A Rádióról huszonnégyben feljegyezhették,
Hogy az Állatkertből sugározta az első koncertjét.
És a lemezgyártók átkozták a konkurenciát,
Mely profit nélkül árulta a Kék rapszódiát.”
Sztevanovity Dusán

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. A rádió az életünk része lett. Kinek hallgatóként, kinek rádiósként. Nyilván én is megrögzött hallgatóként kezdtem, de aztán… 😊

Mindig is írtam. Verseket, meg mindenféle önkifejező szösszeneteket. Talán már az anyaméhben is. Ennek ellenére a Komlósi Oktatási Stúdió elvégzése után, újságíróként végül mégsem az írott sajtó, hanem a rádiózás lett az én utam. Megfertőzött az a semmihez sem fogható érzés, amit csak az ért meg igazán, aki már rádiózott életében.

Rádiós pályafutásomat a Rádió 17-ben kezdtem, ahol szinte azonnal a mélyvízben találtam magam, hiszen szerkesztőként, zenei szerkesztőként és műsorvezetőként is remek feladatokat kaptam. Azt csinálhattam, amit szeretek, saját ötleteket valósíthattam meg, kiváló kollégák társaságában. Hálásan gondolok vissza erre az időszakra.

Jelenleg egy fantasztikus, igazi szív-lélek csapat, egy népszerű net rádió, a Rádió Bézs munkatársa vagyok, ahol legnagyobb örömömre, egykori saját műsoromat, az újra gondolt Dalköltők Társaságát szerkesztem és vezetem.

Ez egy szigorúan magyar zenével fűszerezett művész portré, amely tele van meglepetésekkel, ugyanis a dalokat a mindenkori beszélgető partner választja, tulajdonképpen a saját múltjából előhalászva. Alapvetően hiszek abban, hogy a zenei ízlés, a stílus és az, hogy szövegvilágot érez magáénak, sokat elárul az emberről, ezért találtam ki ezt a szokatlan zenei szerkesztési formát.

Vendégeim elsősorban olyan dalszövegírók, énekesek, zenészek, színészek, rendezők egyszóval valamiképpen magával a magyar nyelvvel dolgozó művészek, akik szerint ugyanolyan fontos művészeti ág a zenébe csomagolt költészet, vagyis a dalszövegírás, mint számomra. Elsőre nem is gondolnánk, de a vendégek dalválasztásai pedig hihetetlen kincseket mutatnak meg számunkra, adásról adásra.

A műsor másik érdekessége, hogy én korántsem csak olyan ismert embereket hívok meg a műsoromba, akikről gyakorlatilag már szinte mindenki mindent tud, hanem olyan kevésbé ismert ugyanakkor nagyszerű művészeket is, akik amúgy szakterületük kiválóságai.

A Haagen Imre YouTube csatornán pedig több egykori műsorom hanganyaga megtalálható.

Rádió

Rádió

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA – HAJDÚ STEVE

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA – VOGA VIKI

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA – LÉNER ANDRÁS

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA – VALLA ATTILA

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA – ERDŐHEGYI BRIGITTA

DALKÖLTŐK TÁRSASÁGA – MAGYAR BÁLINT