DALOK A XX. SZÁZADBÓL

Hiszek a szó, a nyelv, a vers és a dal elemi erejében. Abban, hogy a dal egy csodálatos erő.

A dal a lélek gyógyszere. Sok évnyi szórakoztatás után úgy éreztem, hogy én nem csak azokat a csapból folyó slágereket akarom játszani, amik a legtöbb ember könyökén jönnek ki.

Hiszen számtalan olyan csodálatos magyar nyelven íródott dal van, amit manapság vagy fájdalmasan keveset hallunk, vagy már-már teljesen elfeledtünk. Így aztán úgy gondoltam, eljött az időutazás, az időutaztatás ideje. Irány a XX. század!

A szórakoztatáson túl tehát voltaképpen küldetésemnek érzem, hogy ezeket a régi kincseket megmutassam, megmentsem a jelenkornak és tulajdonképpen megőrizzem őket az utókor számára is. Nem beszélve azokról a remekművekről, amik nem lettek slágerek. Mert, hogy rengeteg ilyen van, de az értékükből az ismeretlenség semmit nem von le. Sőt! Annál nagyobb meglepetés a közönség számára.

A zenekar repertoárján olyan ismert és kevésbé ismert dalok szerepelnek, amelyeket egytől-egyig vadonatúj zenei köntösbe öltöztettünk, és amelyek hitem szerint valódi irodalmi értékkel bírnak. Ebben a kulturális misszióban helyet kap pld. Charlie, Zorán, a Generál, a Bojtorján, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Bródy János, Gerendás Péter, Kulka János, Szécsi Pál, Máté Péter, Ihász Gábor, Takáts Tamás, a KFT, a Bikini, az LGT, stb, stb… jó néhány ismert és kevésbé ismert dala a XX. századból. A nagy elődök remekművei mellett persze néhány saját szerzemény, valamint megzenésített klasszikus és kortárs vers is szerepel a műsorban.