Énekes

“Zenemadár a vállamra száll
Messze repít, ha nem bírom már” Gerendás Péter

Amióta csak az eszemet tudom, énekelek. Mindenféle slágereket, mindenféle előadóktól. Olyanokat, amikre vevő a közönség. Mert a művészet segítségével adni, énekelni és örömet szerezni, fantasztikusan jó érzés. Ám amikor az ember a saját szerzeményeit, a saját dalait énekelheti, valójában az az igazi teremtés. A nagybetűs teremtés.
 
Mivel ezek a dalok végre teljes mértékben rólam és belőlem szólnak. Hiszen minek is tagadnám, minden egyes dalomban benne vagyok. És ezekben a dalokban én magam vagyok a ritmus, a dallam és minden egyes sor. A sorok között pedig ott van az én valódi énem.
 
Szerencsés ember vagyok, hiszen mindig is nagyszerű zenészek vettek körül. És amikor az ember fantasztikus szerzőtársak és remek zenészek segítségével alkothat, akkor minden adott ahhoz, hogy úgy szülessenek meg azok a bizonyos Dalok, egészségtelen kompromisszumok nélkül, ahogy kell.

Saját szerzeményeim közül jónéhány megtalálható a Haagen Imre névre keresztelt YouTube csatornámon

DALOK A XX. SZÁZADBÓL

Hiszek a szó, a nyelv, a vers és a dal elemi erejében. Abban, hogy a dal egy csodálatos erő. A dal a lélek gyógyszere.
 
Sok évnyi szórakoztatás után úgy éreztem, hogy én nem csak azokat a csapból folyó slágereket akarom játszani, amik a legtöbb ember könyökén jönnek ki.
Hiszen számtalan olyan csodálatos magyar nyelven íródott dal van, amit manapság vagy fájdalmasan keveset hallunk, vagy már-már teljesen elfeledtünk. Így aztán úgy gondoltam, eljött az időutazás, az időutaztatás ideje. Irány a XX. század!
 
A szórakoztatáson túl tehát voltaképpen küldetésemnek érzem, hogy ezeket a régi kincseket megmutassam, megmentsem a jelenkornak és tulajdonképpen megőrizzem őket az utókor számára is. Nem beszélve azokról a remekművekről, amik nem lettek slágerek. Mert, hogy rengeteg ilyen van, de az értékükből az ismeretlenség semmit nem von le. Sőt! Annál nagyobb meglepetés a közönség számára.
A zenekar repertoárján olyan ismert és kevésbé ismert dalok szerepelnek, amelyeket egytől-egyig vadonatúj zenei köntösbe öltöztettünk, és amelyek hitem szerint valódi irodalmi értékkel bírnak.
Ebben a kulturális misszióban helyet kap pld. Charlie, Zorán, a Generál, a Bojtorján, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Bródy János, Gerendás Péter, Kulka János, Szécsi Pál, Máté Péter, Ihász Gábor, Takáts Tamás, a KFT, a Bikini, az LGT, stb, stb… jó néhány ismert és kevésbé ismert dala a XX. századból.
A nagy elődök remekművei mellett persze néhány saját szerzemény, valamint megzenésített klasszikus és kortárs vers is szerepel a műsorban.
Dalköltők Társasága

ÖRÖKZÖLDEK FEKETÉN-FEHÉREN

Haagen Imre – Ének

Kollár Tamás – Zongora

Az örökzöldek mindig is egy külön polcon voltak a szívemben. 

Ezek közül néhány, költészeti értékkel bíró, dalszöveg szempontból is jelentős gyöngyszemet akusztikus felfogásban gondoltunk újra. Ekkor még nem sejtettük, hogy ez a koncepció a magunk számára is micsoda örömforrás lesz.

MÁTÉ PÉTER, KULKA JÁNOS, ZORÁN, BALÁZS FECÓ, GERENDÁS PÉTER, BRÓDY JÁNOS, KONCZ ZSUZSA, KOVÁCS KATI, GENERÁL, LGT, BERGENDY, BOJTORJÁN, SZÉCSI PÁL, IHÁSZ GÁBOR Stb…

Szerintem jó kis névsor. 😊

ÖRÖKZÖLDEK FEKETÉN-FEHÉREN

ONE MAN SHOW

Én és a Pen Drive-om régóta megbízható zenésztársak vagyunk. 😊

Miközben én élőben éneklem a magyar és nemzetközi slágereket, ő pont olyan színvonalas zenei hangzást biztosit, mint egy élő zenekar… Csak sokkal kisebb helyet foglal. 😊 …és olcsóbb. 😂

ONE MAN SHOW

HAAGEN IMRE – ÉDES KISLÁNYOM

HAAGEN IMRE – ENNYI VOLT

HAAGEN IMRE – GREEN GREEN GRASS OF HOME

HAAGEN IMRE – ELMEGYEK

HAAGEN IMRE – I JUST DIED IN YOUR ARMS TONIGHT

HAAGEN IMRE – SOMEWHERE IN MY HEART

HAAGEN IMRE – ONE

HAAGEN IMRE – EMBERTELEN DAL